Utedagar

Fredag morgon, efter att ha kört Hjalmar till skolan, tillbringade jag vid ännu en bäverdamm. Inte med någon tanke på att få se bäver utan för att miljön som sådan är så intressant. Bävern skapar verkligen livsrum för många arter.  Sångsvanen som låg och ruvade upptäckte mig som tur var aldrig. Hjortron och blåbär blommar för fullt och tuvullen lyser magiskt i motljuset.

Lördag förmiddag hälsade vi på i Leksand hos farmor och farfar och besökte Skinnaråsen och Kägelberget. Rena fjällvädret på 500 meters höjd. Plus fem grader och hård vind. Skönt att krypa ned i lä i gammelskogen. Jo, det fanns faktiskt en liten plätt kvar mellan hyggena..

Söndag e.m. Hemma igen. Såg en älgko med liten kalv just före Harsa och någonstans också en tranfamilj med två små små ungar.

Kväll. 40 mm regn senaste dygnet.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln