Fiskesugen!!!

Plötsligt igår, efter barnprogrammet "Fiska med Anders" blev både Catherine och jag våldsamt fiskesugna. Drog fram kartor och broschyrer över fiskevatten uppåt Funäs. Vi åker upp över midsommar och kanhända blir det mycket fiske den här gången!!

Tidigare var vi bortskämda med bra fiske årligen i Vindelälven men vi har kommit av oss när barnen var små. Nu vet vi att vi kan ta oss längre och längre ut i "vildmarken" för varje år som går. Jag suktar mest efter röding, Catherine efter harr. Hjalmar vill fiska gädda.. men han har ännu inte upplevt "riktigt" fiske.

Fiskereglerna i Funäs är inte alltför tillkrånglade tack och lov. Det är sånt som kan göra att man lessnar. I Norge förra sommaren gällde uppsatta regler och fiskstorlek för vuxna. Barn fick fiska hur som helst och.. behålla all fisk oavsett storlek!!!   Mycket positivt!!

De närmaste dagarna kommer ägnas åt ännu mera fiskekartor, genomgång av utrustning, linor och flugor och inte minst väderkoll. Kan vi tajma in första sländkläckningen??

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln