Guckusko

Lördag.

Vi har stannat bilen vid kanten av en örtrik gammal granskog för ett litet besök. Biotopen är unik med bl a liljekonvalj, vårärt, olvon, tibast, tvåblad och guckusko som marktäckare. En skog formad av tiden med naturliga gläntor och rätt fuktighet har de rätta förutsättningarna för sån fantastisk mångfald. Än så länge står de vackra orkidéerna bara i knopp och vi räknar till 97 stänglar på ett område av ca 10x10 meter, många med knopp. Tack och lov för Sveaskogs löfte att de gamla granskogarna på Hornslandet skall lämnas orörda!!

Fortsätter ut mot idyllen Kuggören och till den gamla labyrinten som roar både oss och barnen en stund. Vi har även med oss fiskespön och grabbarna kastar ivrigt efter havsöring men vi är nog lite sent ute på säsongen. 

Mindre strandpipare är en av alla fågelarter som trivs här ute och följer oss på vår vandring runt ön och jag får några ok bilder till slut. 

Bilden på gräsfjärilen har Hjalmar tagit.

 

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln