Stenigt, vilt och vackert

Fredag. Norra Hornslandet.

Är ute och rekar för sommarens turer. Norra Hornslandet är en riktig naturpärla!! Möter järpe och tjäder redan längs vägen och ser vattensalamander i dammarna längs nya leden ner mot havet, och vad jag förstår är de inte alltför vanliga.

Stranden består av klappersten och enstaka klippor. "Bestiger" en storblockig udde kallad Käringstenen en bit österut och det är nätt och jämnt att jag tar mig upp.. och ner..

Fikar och njuter av försommarens behagliga värme innan jag vänder tillbaka och letar mig en lämplig väg mot gammeltallen. Kanske är det ändå bäst att följa leden.

En räv har använt den gamla tallen som revirmarkering och kanske har detta träd någon slags betydelse även för dem. Hittar borrhålet långt ner på stammen. 763 årsringar. Ett och samma träd på samma plats i 763 år!! Som vanligt får den gamla tallen en vördnadsfull kram innan jag fortsätter min vandring. Det är lite trassligt att gå men utsikten från vindskyddet på Pikstensberget är en bra belöning och avslutning på en fin tur. Tyvärr har någon/några misstolkat allemansrätten och gått lös på en gammal torrfura med yxa för att få ved. Ved som de ändå knappt lyckats tända. ONÖDIGT!!!! 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln