Slaguggleungar

Äntligen fick jag lite koll på hur det gått för "mina" slagugglor från i våras! Nu några kvällar har jag hört lustiga läten i sommarnatten och sent igår kväll trotsade jag myggplågan och gav mig ut på spaning.

Och till min glädje. Tre slaguggleungar! Nästan hemma i trädgården. Men de var svåra att få syn på. Inte förrän någon av föräldrarna kom med mat och ungarna ivrigt flaxade med vingarna och rörde på sig gick de att upptäcka. Fantastiskt!

Plötsligt ser jag något i ögonvrån endast en meter bort. Räven upptäcker mig samtidigt och det rasslar till när den försvinner ut på hygget. Ännu en bekräftelse på hur nära man kan komma djuren om man håller sig tyst och stilla i skymning och gryning.

Står kvar och lyssnar och spanar efter ugglorna ännu en stund men myggorna äter på mig och jag flyr inomhus.

Ibland är det inte utan att man längtar till nattfrost, höst och härlig tid i skogen. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln