Funderingar

Besökte Hamra Nationalpark igen i måndags. Skönt vandringsväder. Tio grader varmt och relativt myggfritt. Annars är mygg, småsveda och broms rent jävliga i år. Värre än nånsin, åtminstone här hemma. På kvällen är det mygghatt som gäller!

Åter till Hamra. Först en tur i gamla parken. En hel del nya vindfällen efter stormen i vintras och mycket är kapat med motorsåg.?????????? Vore det inte bättre i en Nationalpark att dra om leden! Skog är inte jättekul i juli och det här blev inget undantag. En tretåig hackspett och några nötskrikor höll mig sällskap. En sak som gjorde mig glad var att man tagit bort all färg på träd utmärkande parkgräns och även ersatt ledmarkeringarna med tygband med spänne runt träden. Äntligen! Har länge stört mig på detta målande på träd.

Ett kort besök vid myrentrén. Fint anordnat men inget som gjorde mig särskilt upprymd. En tidig vårmorgon är det säkert värt ett besök eller på span efter jagande ugglor i sommarnatten. Ser några varfåglar från bilen på väg ner mot Svartåentrén. Fint nere vid Voxnan. Blir fiskesugen men vet inte hur det är med fisket här längre. Alltför många vattendrag har tagit stryk av skogsgödsling och igenslamning efter kalavverkningar och markberedning.

Följer stigen upp längs lilla ån. Känslan av gammelskog vill inte heller riktigt infinna sig när jag då och då skymtar skogsbolagens hyggen mellan stammarna. Dock lite mysigt uppe vid lilla bron vid de så kallade urbergsbassängerna!   För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln