Svedbovallen fre 20/7.

Vi har åkt förbi skylten många gånger någon km från Harsa längs vägen mellan Järvsö och Ovanåker. Nu blev det äntligen ett besök på den levande fäboden på nästan 500 meters höjd.

Ingenstans har väl kaffe och ostkaka smakat bättre! Dessutom serverat på riktigt porslin. Något som alltför sällan längre är självklart..

Vi klappar fjällkokalvarna som går i hage och matar hönsen. Korna och getterna är som vanligt dagtid på bete i skogen. Nattetid står de i förhoppningsvis tryggt förvar i en stängslad hage i skydd undan rovdjur. Björn finns det gott om och varg stryker nog förbi med jämna mellanrum.

På en av de grånade stugorna växer varglav. Färgen är olik allt annat jag sett i lavväg. Kanske för att den är så giftig.
Nog skrivet. Bilderna får tala för sig självt idag.  nnehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anna » I skogen:  ”Är det rövarklitt du är på Det finns en fornborg där ”

  • Kent Nyman » Kanotvagn från Biltema - Test:  ”Hej. Hade samma problem. Luften rakt igenom. Trodde att det skulle vara enklare ..”

  • Jenny » Höstens sista:  ”Kul att få ta del av dina bilder. Fina!”

  • Kjell » Kanotvagn från Biltema - Test:  ”Jo du. Sen kommentar men vi köpte två sådana till scouterna. Höll en halv hike.”

  • Torkel Ideström » Välkommen ut!:  ”Tack Stefan för att du är dom där ögonen som ser och förundras över vansinnet. F..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln