Hjortronplockning

Ryktet sa att det även i år skulle finnas bra med hjortron och fyllda av förväntan for vi upp till myren igår kväll. Hjortronplockning är en av sommarens höjdpunkter för mig likväl som hela familjen bara älskar hjortronsylt! Förra sommaren plockade vi 23 kilo hjortron på "vår" myr och har ännu mycket kvar i frysen och behöver ju egentligen inte fylla på i förråden, det är bara så himla härligt att komma ut på myren.

Det blev inte riktigt som vi hoppats. Vi fick ihop någonstans mellan en halv och en liter.. dvs ett rätt normal skörd ett normalt ganska dåligt hjortronår. Spekulerar i om de kraftiga hagelbyarna på försommaren kan förstört årets skörd. Det verkar ju finnas bär på andra ställen. här ännehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln