En inspirerande dag vid havet

Fredag. Utedag. Rätt tidigt är jag ute vid sundet mot Kuggören. Kaffet smakar otroligt bra! Det gör det alltid här ute. Tyvärr är det högvatten och några vadare syns inte till. En liten räv smyger längs stranden.

Jag vandrar längs stranden söderut. Motljuset är effektfullt. Det var länge sedan jag gick just här. Det verkar vara länge sedan någon gick just här för jag ser väldigt lite spår och skräp och det känns bra. Några meståg med talltita, blåmes, trädkrypare, kungsfågel och någon sångare drar förbi och en liten flock med stjärtmes Och bofinkar. Mycket bofinkar.

Vacker och sagolik skog avbryts med jämna mellanrum av säregna klapperstensfält. Att kalla det gammelskog känns fel trots att många av träden är gamla. Många små unga träd och plantor spirar också här och om ett gammalt träd dör och faller omkull växer det upp ett nytt i luckan som har bildats. Så det är en i högsta grad levande gammal skog. Som gjord för vandring dessutom. 

Ute på vattnet rör sig storskarv i stort antal. Ejder var det länge sen jag såg. Miljön förändras. Tyvärr ofta av mänskliga orsaker.tJag tar mycket bilder. Söker mig hellre in i skogen än utefter stranden men inget jätteupphetsande händer. Ingen björn typ. Spår efter älg. Några fjärilar. Spindlar. En liten huggorm värmer sig i solen. Jag tar en långrast. Kramar en gammal tall och fikar gott. En riktig må bra dag. En dag som berikar sinnena. En inspirerande dag.    här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln