Natt i Sotkoja och mera Lavskrikor

Den här helgen var sedan länge uppbokad för övernattning och Lavskrikesafari i Gästrikland.

Övernattning i vildmarksbyn Jägarstugan i Ovansjö Ekopark.

Vi välkomnades i skymningen med en kylslagen men trevlig kolbullemiddag utomhus tillsammans med de andra deltagarna. Regnet strilade oavbrutet under kvällen men efter en tidig kväll vaknade vi till uppehåll. Riktigt fotoljust blev det dock inte under hela dagen.

Vår guide Anders berättade om Lavskrikan och det jobb som under de senaste trettio åren bedrivits med ringmärkning och kartläggning över förekomsten av Lavskrika i dess sydligaste utbredningsområde. Tyvärr minskar Lavskrikan i samma takt som den gamla skogen skövlas och försvinner. Det händer att Lavskrikor tillfälligt flyttar eller accepterar yngre skogsbestånd men den gamla skogen, reviret och lokalkännedomen är viktiga faktorer för Lavskrikans fortlevande.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anna » I skogen:  ”Är det rövarklitt du är på Det finns en fornborg där ”

  • Kent Nyman » Kanotvagn från Biltema - Test:  ”Hej. Hade samma problem. Luften rakt igenom. Trodde att det skulle vara enklare ..”

  • Jenny » Höstens sista:  ”Kul att få ta del av dina bilder. Fina!”

  • Kjell » Kanotvagn från Biltema - Test:  ”Jo du. Sen kommentar men vi köpte två sådana till scouterna. Höll en halv hike.”

  • Torkel Ideström » Välkommen ut!:  ”Tack Stefan för att du är dom där ögonen som ser och förundras över vansinnet. F..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln