Funderingar

Hösten rullar på i vanlig ordning. Veckorna liksom avlöser varandra. Den nalkande vintern gör sina försök och på flera mindre vatten har isen lagt sig. En förkylning har gjort att jag inte varit ute så mycket som jag velat och kameran har mest legat på hyllan. På webkamerorna till fjälls ser jag att snön verkar ha kommit för att stanna och ett tunt lager snö och en period med minusgrader borde väl inte vara för mycket begärt även här?

Försöker att hålla mig uppdaterad i mina intresseområden skog, natur och miljö så gott jag kan. Tyvärr har mitt förtroende för Naturvårdsverket just slagit i botten när en politiskt viktig varghona skall tillåtas bilda revir i renskötselområdet. Kanske är jag partiskt eftersom jag under flera år vistats i renskötselland men i mitt tycke är beslutet felaktigt och hänsynslöst mot samebyarna i området och mot rennäringen i allmänhet. Ordet förtroende är nog något NNV får arbeta hårt för att bli förknippade med igen.

Såg dessutom ett skräckreportage från Tärnabyfjällen om en gruva mitt i Umeälven. Vansinnet verkar inte ha några gränser.

Solen skiner ute. En ljuspunkt i eländet. Fågelbordet är som vanligt välbesökt. Ett litet rykte om en lavskrika inte så långt härifrån har gjort mig nyfiken och jag måste ut i skogen nån morgon snart. Det är nedgång och snudd på kris i skogsindustrin. Kanske är det början på räddningen för skogen. 

Och appropå gruvnäringen. Kolla in det här:

www.whatlocalpeople.se

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anna » I skogen:  ”Är det rövarklitt du är på Det finns en fornborg där ”

  • Kent Nyman » Kanotvagn från Biltema - Test:  ”Hej. Hade samma problem. Luften rakt igenom. Trodde att det skulle vara enklare ..”

  • Jenny » Höstens sista:  ”Kul att få ta del av dina bilder. Fina!”

  • Kjell » Kanotvagn från Biltema - Test:  ”Jo du. Sen kommentar men vi köpte två sådana till scouterna. Höll en halv hike.”

  • Torkel Ideström » Välkommen ut!:  ”Tack Stefan för att du är dom där ögonen som ser och förundras över vansinnet. F..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln