Om att inte gå över ån efter vatten..

Tio plus. Långt till snö. Fyller termosen med kaffe och åker till mitt närmaste favoritställe. Parkerar bilen vid S. Hallbovallen och går körvägen upp genom gammelskogen mot Hallboklitt och Rövarklitt.

Nästan genast kommer jag på en tretåig hackspett på en gammal rotvälta. Kul men inte överraskande. Det brukar alltid vara tretåig här och i ett band bort mot Flatmo.

Fikar uppe på Hallboklitt. Det är trevligt här uppe. Små kungsfåglar, trädkrypare och nötväckor letar föda i de vindpinade tallarna.

Fortsätter. Överallt älgtramp. Ett välbesökt vattenhål. En liten stubbe har blivit föremål för en viss omild behandling, mest troligt av en älgtjur. Det finns visserligen björn i området men den ser jag inga spår efter.

Plötsligt har jag några tofsmesar omkring mig men de försvinner bland trädens grenar och är snart borta.

Stigen längs åsen mot Rövarklitt har nästan helt försvunnit. Ingen verkar gå här längre. Hör en korp långt borta.

Stigningen upp mot Rövarklitt känns i mina ben efter gårdagkvällens nattorientering och väl uppe tar jag ännu en fika. Troligen några tallbitar flöjtar nerifrån sänkan mot Tannaklitten. Spanar i kikaren. Vi har sett örn från bilen och tror att det finns kungsörn i området och jag tänker att jag kanske kan ha tur och få det bekräftat. Nej, det känns lite väl osannolikt. Packar ihop och börjar gå stigen neråt.. Då kommer först en och sedan en till Kungsörn seglande österut. Den ena kan jag följa i kikaren men hela tiden kommer träd i vägen. Men vad häftigt!

Känner mig rätt nöjd med dagen när jag vandrar ner mot bilen i Hallbo. Skönt också att inte ha mer än några kilometer hem för en gångs skull.

Väl hemma vid datorn blir jag osäker. Den mörkare örnens stjärt påminner misstänkt mycket om en havsörns. Inte så pjåkigt det heller i så fall..

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln