Lospår och skateföre

Idag fick jag några timmar över efter att jag lämnat barnen på skolan. Efter en kopp kaffe tar jag skotern ner på Dellen för att kolla isen. Sjön har legat länge men med mycket snö har det varit högst opålitliga förhållanden. Nu efter blidväder med efterföljande minusgrader har den byggt på till ca 15 cm och det känns ju ok. Fast nån riktig kärnis är det ju inte.

Nästan genast kommer jag på flera lospår av varierande ålder. De färskaste högst ett dygn gamla. Det är en lite mindre lo som gått flera vändor över sjön. Säkert samma djur som vi sett spår av tidigare och tanken kittlar att ge sig ut i tidig gryning för att kanske få se en skymt av den..

Jag vänder hemåt. Trampar lite vägar för att kunna dra hem lite ved någon dag framöver. Fikar lite snabbt och byter om till skidkläder. Ski or die, var det ju.. Det är otroligt fint skateföre på sjön och trots att det var ett tag sen kommer jag snart in i en harmonisk åkrytm. Någon gång funderar jag över isens tjocklek men jag håller mig lagom nära land och jag har isdubbarna på mig. Jag tänker att det var flera vintrar sen det var så här bra. En liten bonus kanske eftersom skridskoisen uteblev i år, och ärligt talat, så föredrar jag nog det här!! Det här är ditt nya blogginlägg.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln