Härligt Sportlov och motbjudande lodjursjakt

En vilande blogg är också en blogg.. eller nåt.. Det har inte blivit så mycket skrivet och inte blivit så mycket fotat i vinter och ärligt talat är jag inne i en period där jag känner avsmak för att sitta framför datorn. Jag vill vara ute ute ute i den härliga vintern.

 

Nyss hemkommen från en veckas sportlov i Tänndalen med rent fantastisk lössnöskidåkning i fjällbjörkskogen. Det var länge sedan jag upplevde så härliga snöförhållanden och efter att inte åkt så mycket telemark de senaste tio åren känner jag nu bara ett allt större sug efter nya roliga åk på fjället och självklart är det toppturer som återigen hägrar. Knäna håller och det finns hur många härliga turer och grymma åk som helst kvar att uppleva!!!

 

Över till ett annat ämne. Upptäckte till min glädje ännu en gång lodjursspår på tomten och jag önskar att jag kunde få en skymt av det vackra djuret nån gång.

I kvällningen bläddrar jag igenom veckans tidningar (HT) och tvingas läsa om att två ettåriga lodjursungar skjutits i Utnäs i Forsa. Den ena sittandes i ett träd. Nu ska man förstås aldrig lita helt på det som står i HT, men jag försöker på ett seriöst sätt att uppdatera mig, förstå och engagera mig i rovdjursdebatten men trots att jag för länge sedan tagit jägarexamen och även jagat en smula finns det vissa saker jag OMÖJLIGT kan förstå. Att jakt tillåts på den lilla stam lodjur vi har och att någon får en kick av eller känner glädje i att gå ut och jaga vårt vackra landskapsdjur. Det gör mig mer än orolig.

 

Fridens.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln