Svart på vitt om bristande hänsyn

Fredag morgon. På väg upp mot Funnervallen, Gäddsjön och nyckelbiotopen Gropomdal. En tur jag försöker komma iväg på varje vår vid den här tiden. Med bara en liten bit kvar saktar jag in bilen. Det är något som verkligen inte stämmer. Där tidigare ett parti riktigt fin gammal granskog låg och där lilla Svartån flyter fram är nu bara ett stort kalhygge. Trots att området längs ån är klassat som Naturvärde hos Skogsstyrelsen och på webkartan Skogens Pärlor (Sweref. 6860696, 600129). Några ensamma lövträd, några granpesar och några högstubbar är allt som lämnats kvar på nedre partiet. Lite högre upp längs ån endast några högstubbar. Kanske har det av någon bedömts som ett tillräckligt hänsynstagande.. men miljön har ju fullständigt förändrats med ljusförhållanden, fuktighet och vindpåverkan mm.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anna » I skogen:  ”Är det rövarklitt du är på Det finns en fornborg där ”

  • Kent Nyman » Kanotvagn från Biltema - Test:  ”Hej. Hade samma problem. Luften rakt igenom. Trodde att det skulle vara enklare ..”

  • Jenny » Höstens sista:  ”Kul att få ta del av dina bilder. Fina!”

  • Kjell » Kanotvagn från Biltema - Test:  ”Jo du. Sen kommentar men vi köpte två sådana till scouterna. Höll en halv hike.”

  • Torkel Ideström » Välkommen ut!:  ”Tack Stefan för att du är dom där ögonen som ser och förundras över vansinnet. F..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln