Hjortron

Ok. Då har det stått i tidningen. Att det är mycket hjortron.
Så då kan ju jag också lägga ut lite bilder.
Är lite stolt faktiskt. På ren känsla åkte jag upp till myren just som de första hjortronen var plockbara. Sen har det blivit en sväng till tillsammans med Hjalmar. Kanske blir det ännu en tur i morgon för att riktigt vara på den säkra sidan. Att bären ska räcka alltså. Inte bara ett år utan några till om det behövs. Sen är det alltid roligt att kunna ge bort en burk då och då till någon som uppskattar det.
På första bilden kämpar jag mot småsveda i mängd. Sextio bett räknade jag till senare på bara vänsterhanden. Gången efter var vi rustade till tänderna men såg knappt en insekt.

Brukar allmänt tycka att juli är årets absolut mest onödiga och överskattade månad. Inte för att jag är så överförtjust i att bada men till och med det brukar vara bättre i augusti.
Fast då har vi ju det där med hjortronen. Så vi säger väl att juli får finnas kvar. Ett litet tag till.

Etiketter: natur hjortron

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anna » I skogen:  ”Är det rövarklitt du är på Det finns en fornborg där ”

  • Kent Nyman » Kanotvagn från Biltema - Test:  ”Hej. Hade samma problem. Luften rakt igenom. Trodde att det skulle vara enklare ..”

  • Jenny » Höstens sista:  ”Kul att få ta del av dina bilder. Fina!”

  • Kjell » Kanotvagn från Biltema - Test:  ”Jo du. Sen kommentar men vi köpte två sådana till scouterna. Höll en halv hike.”

  • Torkel Ideström » Välkommen ut!:  ”Tack Stefan för att du är dom där ögonen som ser och förundras över vansinnet. F..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln