Älskade oktoberfjäll!!

Ingen hemlis att jag är förälskad i fjällen. Lite udda kanske att jag tycker de är som bäst i oktober, när de skrikande färgerna blåst all världens väg och de bruna mjukare nyanserna tagit över, och när nysnön kryper allt längre ner på fjällsluttningarna.
Tidigare år har det alltid känts som om vi den här helgen fått en liten försmak av vinter, men inte i år. Lite lite snö på topparna långt långt bort är allt. Lättsamt men också lite tråkigt.
Vi hade en plan att vandra lite på Flatruet på vägen upp och tänkte att den omvägen skulle vara välinvesterad, men ett envist och blött regn och tre plusgrader gjorde att vi åkte direkt till stugan.  
Innan kvällen fick jag mig i alla fall en skön sugande löparrunda längs Nordic ski spåren.  
Lördagen bjöd på härligt höstväder och efter en lång oinspirerad sommar kom kameran äntligen fram igen och jag gick igång rejält på allt det vackra både i fjällskogen och på fjället. Wilmer och ripan är en favorit och om någon undrar varför han har pinnar (horn) i mössan så är han så klart en ren..
Det är fantastiskt roligt att ha barn som springer, hoppar och klättrar upp på alla fjälltoppar så fyllda av upptäckarglädje! Fjällen börjar bli lika mycket hemma för dem som det är för mig.
Behöver jag säga att jag (vi) längtar tillbaka..

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln