Norra Hornslandet / Björnbäcken

Egentligen är det lite konstigt att fara ut till havet för att gå i skogen. Men det är här på Norra Hornslandet, från Pulsarvskojan ner mot Björnviken som skogen jag vill vandra i och njuta av finns. Bitvis vandrar vi genom skog som borde ha ett betydligt högre skydd än ekopark men förhoppningsvis borgar det ändå för ett tillräckligt skydd även långt fram i tiden.
Det är en sagolik skogsdag. Fyra-fem grader varmt och vindstilla. Några tofsmesar, talltitor och kungsfåglar underhåller oss och då och då någon hackspett. Vid Björnbäcken en tretåig som tyvärr inte var inställd på att agera modell i fint ljus. Lite besviken på det..
Vi funderar stilla på om nalle är vaken. Bären börjar ta slut men vid en yta med kråkbärsris är det vältrampat och ätet och jag vill gärna tro att han var där i krokarna.
Bron över Björnbäcken är gammal och vi passerar försiktigt. För övrigt känns det som om Sveaskog lämnat lederna vind för våg. Det är lite väl gott om gamla vindfällen över leden.  

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln