På en annan blogg..

..hittade jag ett gäng uttryck som lite får mig att tappa tron..
Jag sökte på Sveaskogs hemsida efter någon att tipsa om det obefintliga underhållet längs stigen vi gick igår när jag hittade bolagets skogschefs blogg. Jag kände mig förflyttad bakåt i tiden till typ 70-talet med retoriken som används..

Här följer några snabbt utklippta stycken.

-       Bejaka skogens sociala värden, men se igenom den aktiva mytbildningen om att våra skötta skogar inte skulle ha höga sociala värden. Våra svenska skogar är fantastiska. Varje riksdagsman som läser dessa rader och funderar på skogens sociala värden behöver bara ställa sig två frågor: Var du ute i skogen under din ledighet? Var det trevligt?

-       Skogsbruket kan och behöver likt all annan verksamhet självklart förbättras, men ouppnådda miljömål är inte ett kvitto på brister i skogsbruket.

-        Snart är det dags att avverka skogen på de gamla hyggena runt Malå. Igen. Ibland är det bra att påminna sig om skogsbrukets långsiktighet.


 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln