Vår. Efter sex månader höst...

Ja för någon vinter såg vi ju aldrig riktigt till.
Gråvåder, regn och på sin höjd lite blötsnö.. Men nog ältat om det. Det kommer nya vintrar!!
Just nu är det fantastiska vårdagar (och nätter så klart) här i Hälsingland
och det bara myllrar av liv i naturen. Både bruna kärrhöken och fiskgjusen har kommit och det verkar vara ett skapligt uggleår. Har haft närkontakt med slaguggla och hört både hornuggla och pärluggla. Så det blir en del sena kvällar ute framöver!!
En långdragen förkylning har gjort påsklovet till en lugn tillställning men igår fick jag med pojkarna på en liten fisketur till Norrboån och kom igång lite med kameran. Lite allt möjligt dök som det brukar upp bara man ger sig ut. En snok kom simmande. En större fisk jagade grodor i en av dammarna och en otroligt vacker liten sävsparv låg död på en sten längs stigen.
Fisket gav inget resultat men det var en anledning så god som någon till att komma iväg.
Stannade till vid Hålsjöviken där gäddorna plumsade tungt i vasskanterna och det var fåglar överallt. Gott om bla gråhakedopping och jag tror aldrig jag sett så mycket skrattmås. Hjalmar bra sugen på att lägga i båten och fiska abborre.
En härlig dag och bloggen är igång igen.
Känns kul!!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln