Järvzoo

DHar lovat pojkarna en dag på Järvzoo under påsklovet. Brukar bli minst ett besök per år och den här gången har vi prickat in en riktig slappdag för djuren. De flesta djuren inklusive de farliga vargarna låg utslagna som efter en hård natt men vem vet vad som händer där om natten..
Lappugglans genomträngande blick ger mig som vid så många tidigare möten både ute i det fria och här på zoo en obeskrivlig känsla inom mig. Idag känner jag mest att jag vill öppna upp burarna och släppa ut de vackra fåglarna från den förnedring de ändå dagligen genomlider..

På kvällen är jag ute en sväng och lyssnar efter våra egna nattfåglar. Men temperaturen kryper återigen ner mot nollsträcket och det är alldeles tyst. Inte ens morkullan flyger över.
På natten, vid tvåtiden, när jag släpper ut Selma gläntar jag på dörren och lyssnar. Då hör jag slagugglans dova läte en bit bort men ändå klart och tydligt. Jag tvekar en stund om jag skall klä på mig och tassa ut i natten men jag känner mig alltför trött och kryper tillbaka ner i sängen med ett leende på läpparna.
Det blir fler nätter.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anna » I skogen:  ”Är det rövarklitt du är på Det finns en fornborg där ”

  • Kent Nyman » Kanotvagn från Biltema - Test:  ”Hej. Hade samma problem. Luften rakt igenom. Trodde att det skulle vara enklare ..”

  • Jenny » Höstens sista:  ”Kul att få ta del av dina bilder. Fina!”

  • Kjell » Kanotvagn från Biltema - Test:  ”Jo du. Sen kommentar men vi köpte två sådana till scouterna. Höll en halv hike.”

  • Torkel Ideström » Välkommen ut!:  ”Tack Stefan för att du är dom där ögonen som ser och förundras över vansinnet. F..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln