Liten skogstur

Min skogslängtan håller i sig och jag vill bara ut ut ut!
Hjalmar och Wilmer följer med ned till Hallbo och vi klättrar upp på Hallboklitt på ett för oss nytt ställe. Min plan var att spana efter djur och speciellt då slagugglan jag mötte här för inte så länge sedan.
Det blir så att jag spanar och grabbarna går in i nått slags Hobbittrollspel och omväxlande svävar runt som alver och omväxlande slår och bonkar på som dvärgar.. Pinnar och tillhyggen far genom luften och jag får ge upp min dröm om nån slags naturupplevelse.
Vi fikar på en klipphylla och för en kort stund infinner sig ett slags lugn men det blir inte långvarigt.
Vandringen fortsätter och just nere mot ett område med ungskog luktar det plötsligt "lagård" och jag minns ett samtal med en granne över skogen att björn luktar just "lagård"..
Tillbaka ner mot södra Hallbovallen följer vi den gamla körvägen ner genom den pampiga högstammiga skogen där de små små blåsipporna täcker marken. Tar några bilder men raderar irriterat de flesta. Två blev kvar som jag gillar.
Det är varmt i luften och min ryggsäck är tung och full av avtagna kläder. Känns konstigt och ovant att gå i t-shirt. Ikväll och i natt blir det nog fart på fåglarna.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln