Fiske i Ängraån

- Äntligen blev det av!!
Så länge har vi pratat om att åka och hälsa på i Ängra och fiska i Ängraån nära Kårböle.
Pojkarna är entusiastiska och bara efter några kast med spinnare och flugkast har både Hjalmar och Wilmer fått sina livs första harrar. Inga jättefiskar men ändå! Och det bara bakom knuten i Ängra!
Vi vandrar uppströms och det vakar småharr hela tiden trots att det är mitt på dagen. Jag provar några kast med en liten spinnare och nästan direkt ser jag en grymt fin öring nyfiket följa efter. Sen går det som vanligt. Spinnaren fastnar i en stor stock mitt i ån och öringen syns inte till något mer. Och egentligen.. jag är glad att jag inte fick den på kroken. Det var en kort snabb och vacker naturupplevelse värd mer..
Till slut efter att ha klättrat efter flöten, dragit loss fastnade jiggar och trasslat ut trassliga linor får jag rigga flugspöt och vifta lite torrfluga. Huggvilligheten är det inget fel på men det är mest småfisk. Vi får plocka upp fisk på mellan 20 och 30 cm men ärligt talat måste de nog vara närmare 30 för att det skall kännas ok och några sådana ser vi inte till.
Vi åker högre upp längs ån och trasslar oss ner mittför Gommorsberget och här är det vilt och vackert, mängder av mygg och inga vak. Tillbaka till bilen och hittar längre uppströms ett fint myggfritt ställe alldeles bredvid vägen där vi kan grilla lite falukorv och där pojkarna som nu börjat tröttna kan göra lite annat. Vi får några småharrar till. Vid sjutiden börjar stora sländor att dansa vackert över ån men då har vi packat ihop pinalerna. Men vi kommer absolut säkert prova igen längre fram i sommar och förhoppningsvis lura upp någon harr värd namnet.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln