Efter sommaren

En lång het sommar börjar gå mot sitt slut. Många har nog älskat den. Andra, som jag själv, börjar väl få inspirationen och livslusten tillbaka nu när träden börjar skifta i gult och termometern sakna kryper neråt nattetid. Visst har det varit lättsamt att glida runt i kortbyxor och Teva men jag tänder ju mera på underställ, kängor, mössor och den grejen. Så jag säger väl som vanligt.
- En frostnatt på det här så börjar det att rätta till sig!

Och japp, jag sitter här och skriver lite igen. Känner ett stort behov av att hitta tillbaka.

Ett val närmar sig och har tagit upp en del av min tid. Alla partier utom ett faller bort ganska raskt. Det är som att vi lever i olika världar. Blockpolitiken tycker jag är helt värdelös. Jag vill absolut inte att min gröna röst skall bli en indirekt röst på det stora röda partiet med sitt storhetsvansinne. Men ändå måste en grön röst vara bättre än ingen röst för framtiden, miljön, skogen, lodjuren och världen.
Kanske ska jag engagera mig politiskt. Ibland flyger någon sådan tanke genom skallen. Kanske blir det så. Kanske har jag alldeles för svårt att acceptera att alla tycker olika.

Nåja. Att få fart på bloggen och komma ut i naturen kommer få fullt fokus nu. Det finns så mycket att ta tag i.

Bilderna nedan är en liten blandning från sommaren. Midsommar i tänndalen! Göktytan som jag berättat om tidigare lyckades få en flygfärdig unge och det har varit riktigt kul att följa dem i sommar.
Bilden på Wilmer är från Blaxås. Större Strandpiparen är från Hölick. Makaonfjärilen är från en ö utanför Grebbestad och de tre sista från mitt gamla "hemma" längst ut på Sotenäset ett par mil söder om Grebbestad.

Det har visst varit en helt ok sommar ändå!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln