Höstsegling

Har tillbringat helgen med Petter och Nisse ombord på Shelinka. Efter en natt på Kråkön styr vi i soluppgången söderut mot Axmar. En häger flyger över. Tyvärr har vi en envis motvind och får tuffa lite mera motor än vi önskar. Men vädret är toppen och vi mår riktigt gott!
Eftermiddagsfika på Storjungfrun. Det är första gången jag är här och det är ett riktigt charmigt ställe. Extra charmigt kanske för att vi är näst intill ensamma här. De flesta små stugor är igenbommade för säsongen.
Sista biten in mot Axmar är grund och krokig. Jag kikarspanar och ser flera havsörnar och en och annan säl.
Äter riktigt god mat på kvällen. Det är stjärnklart och lite kyligt när vi går tillbaka till båten framåt 22-tiden. 
Söndag morgon är vi återigen uppe tidigt. Djurlivet imponerar. Hör sälars "sång" långt utifrån. Ser flera havsörnar och vattnet utanför bryggan bara bubblar av fisk. Är det havsöring?
Vi vet att hemresan kommer att ta tid, särskilt som vinden har vänt och vi återigen har en envis motvind. Faktiskt blåser det upp mer än prognosen lovat och vrider lite mot västligt och vi kan kryssa upp och förbi Agö fyr och mot Hölick innan vi i en snabbt avtagande vind sakta puttrar in mot Hudik i kvällningen.
Det har varit härligt men som den landkrabba jag är känns det också väldigt skönt att komma iland.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln