Fullmåne

Äntligen en sån där kväll!
Fullmånen har klättrat upp över skogsranden och lyser upp nattmörkret.
Går en sväng innan sängdags. Det är ett par minusgrader och fullkomligt tyst och stilla i skogen. Tyvärr har inte vintern gjort sitt intåg ännu men jag hoppas hoppas hoppas att det fram mot nästa fullmåne skall vara riktig midvinter med sjungande isar och gnistrande snö.
Jobbar lite med kameran. Blir glad åt resultatet. Det ger mersmak. Finns så mycket idéer att förverkliga.

Samtidigt i bakgrunden. Tankar och intryck från omvärld och politik stör mig djupt. Nya regeringen visade sig bara utgöras av tomtar. Alltför lite händer på miljö och naturvårdssidan. Det finns liksom ingen hejd på vansinnet. Skyddsvärda skogar avverkas oförminskat. Rovdjursfobikerna för sin skräckpropaganda. Det är sjukt att överhuvudtaget tillåta jakt på ett så fascinerande och vackert djur som lodjuret.
Gläds samtidigt åt de rewildingprojekt som har kommit igång i Europa. Det är verkligen något som ger framtidstro. Vi kan och måste återskapa en mängd miljöer och stora arealer som de var innan människan gjorde sitt storskaliga intrång och utrotade och konkurrerade ut naturlig mångfald till förmån för mänsklig enfald.

Slår bort de dystra tankarna. Njuter av stunden ute. Av litenheten jag känner stående ensam under stjärnhimlen. Av kylan som faktiskt biter lite härligt i kinderna.
Försöker andas in lite framtidstro. För de spillror natur som finns kvar. För miljön som våra barn och barnbarn ska växa upp i. På något sätt vill jag försöka vara en del i att den utförsgående trenden skall vända och att bara en smula sunt förnuft skall få styra.

Mer om rewilding här:
http://www.rewildingeurope.com/

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln