Och första dagen..

..på 2015 kommer jag mig faktiskt ut en sväng i skogen! Det blir favoritsvängen från Hallbo upp över bergen till Rövarklitt. Jag har länge velat hit vid spårsnö och nu blev det av!
Tyvärr är spårsnön av det blötare och mer svårtydda slaget men jag får i vilket fall en skön dag ute. Inte heller behöver jag bli besviken. Efter en liten stund kommer jag på lodjursspår, det är jag rätt säker på. Gången och skevningen i spårstämpeln är tydliga tecken. Ett mindre spår skulle kunna vara ett mindre lodjur i sällskap eller en räv som gått senare. En grävling har också varit ute.
På väg ner tror jag mig först komma på samma spår igen men blir osäker. Spårstämlarna känns annorlunda och mera hund eller varglika. Gångsättet däremot det samma. Men snön rasar ihop och jag valde att inte ge mig iväg på några längre spårningar idag.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln