Äntligen!

Äntligen är vintern här på riktigt! Hann med att åka lite långfärdskridsko innan snöstormen. Läckrast var att åka i månsken med en mullrande is under skridskorna. Fast jag var noga med att bara åka där vi åkt tidigare på dagen.
Någon kväll senare var jag ut en sväng och bara stod och njöt av vinterkvällen. Det var så stilla som det bara kan vara just en vinterkväll i januari. Isen på sjön mullrade stillsamt och växte och någonstans nere bakom ladan hoade en pärluggla. För ett antal år sedan bodde jag en längre period i en stuga i Vålådalen och granne med just en pärluggla. Jag brukade kalla den min "välkommen-hem-uggla" eftersom den alltid satt och hoade på kvällen när jag kom hem.

Idag tog jag mig en tur på snöskorna. Snirklade mig ner genom skogen och ut på sjön. Utmed land blötte det igenom kände jag med stavarna men med snöskorna flöt jag fint ovanpå. Längre ut var isen fortfarande fast och fin under snön.
Mina Icebug Sorix kängor funkade kanon tillsammans med mina snöskor från TSL. ngre

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln