Hällkrok på Hornslandet

Ett av mina favoritställen här i krokarna. Vandringen ner genom skogen. Bäcken som porlar. Det glittrande havet. Lugnet.
Vi bestämmer oss på morgon. Pojkarna är också sugna på en utflykt. Det är lite sensommar i luften. Morgnarna är svala men värmen kommer ändå krypande. Det är skönt i skogen när vi följer stigen ner mot havet. Massor med små blåvingar fladdrar i bärriset. En hackspett jobbar lugnt men någonstans utom synhåll och några tofsmesar tjattrar lite muntert i de sista tallarna.
Som vanligt blir det en smått upprymd känsla av att nå havet. Ljuset, dofterna är nya. Det var länge sedan vi var hit nu.
Längs vägen ut har vi pratat om att vi hoppas få se någon havsörn och vi har turen med oss. Två fåglar flaxar upp över oss och cirklar runt oss en stun innan de försvinner iväg. Lite senare ser vi en till eller kanske är det samma långt ute över havet.
Några skarvar flyger förbi. I vikarna ligger skrakar och på långt håll ser jag en grå liten vadare men jag kommer aldrig nog nära för att se vad det är.
Vi njuter länge vid havet och fikar gott innan vi vandrar upp genom skogen mot bilen igen. Det är varmare och tystare i skogen nu. Det enda vi ser längs stigen är två pärlemofjärilar i akrobatisk flykt.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln