Fjällen

Som vanligt bär det av till fjälls i början av oktober. Ibland möter vi första snön den här helgen. I år har inte ens höstfärgerna blåst bort även om fredagens storm gör sitt bästa så är inte hösten så långt gången än.
På lördagen får vi en grymt härlig dag med trevligt sällskap uppe på Ånnfjällets alla små toppar och härliga skogssluttningar. Men döm vår förvåningen när parkeringen nästan är full när vi kommer dit på morgon. Det är nästan så jag blir lite besviken för vi brukar ha fjällen för oss själva så här sent på hösten, men samtidigt är det självklart roligt att fler än vi tar chansen att uppleva fjällen när de är som finast. Fast som bekant trivs jag bäst när löven just blåst av träden och snön kryper neråt längs fjällsidorna. Skogen här är verkligen värd att nämna. Tyvärr huggs det alldeles för mycket runt Funäs och det förtar en stor del av upplevelsen för mig som alltid längtar till det mera vildmarkslika. Stora rektangulära kalaverkningar med sparsamt lämnade högstubbar hör inte hemma fjällnära. De hör väl inte hemma någonstans egentligen men det kommer det ta åtskilliga år innan gubbarna på skogsbolagen inser.
Men hit till Ånnfjällets sluttningar kommer jag återvända:).

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln