Slaguggla på besök

Plötsligt flyger något stort och ljust upp framför mig. Jag förbannar mig lite att jag inte var mer uppmärksam men kan bara konstatera hur bra den stora ugglans brokiga fjäderdräkt smälter in bland skogens grenar och kvistar. Kameran har jag naturligtvis inte med mig och säkert flög den långt iväg efter att jag skrämt den. Tänker jag. Ändå är jag tillbaka med kamera och kikare en liten stund senare. Och faktiskt så sitter den plötsligt där. Den spanar in mig men koncentrerar sig sen på ett prassel nere i diket under. Så dyker den och blir borta en stund. En sork är en lagom munsbit för en slaguggla.
Ugglan är inte skygg men håller sig på avstånd och jag gör heller inga försök att komma riktigt nära. Vill inte störa mer än jag behöver. När jag inte sett den på en stund går jag tillbaka upp mot huset. Vänder mig och låter kikaren svepa över skogsbrynet. Då sitter den där på en björkgren och jag tar några bilder trots att ljuset är dåligt och avståndet långt.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln