Nytjärade skidor

Minus sexton här hemma. Solen har just gått ner och månen är på väg upp över skogen i norr. Mina träsidor är nytjärade och jag bara måste ut en liten runda.
Hasar med dåligt glid över åkrarna nedanför våra ägor. Här har bonden lämnat havren oslagen till glädje för rådjur, möss och fåglar. Det är massor av spår och flera gånger har vi sett stora flockar med gulsparv som låtit sig smaka.
Trasslar mig vidare ner mot sjön och påminns om att det bara snöat en gång. Nån botten i snön finns inte utan jag kör på både stock och sten.
Kommer på älgspår nere vid strandskogen. De har kommit över sjön och besökt sommarstugornas trädgårdar och sedan återvänt samma väg.
Jag stannar till just nere vid stranden. Månen hänger över skogen och ljuset är magiskt. Jag håller mig nära strandstenarna och letar mig fram i fint före. Vill inte komma ut i stöpis och slask. Tydligen sjunker isen fortfarande av snöns tyngd. Förhoppningsvis fryser det ihop snart.
Nyfiket undrar jag om lodjuret har börjat komma över sjön än men det är bara räven som har varit ute.
Ser spår från skotrar som försökt ta sig fram på isen. Det ser inte ut att ha gått så bra.
Skidar hemöver. Det glider lite bättre nu. Tårna är kalla. Det skymmer på. Några låga moln susar ljudlöst förbi. Det är omslag på gång. I morgon blir det mildare och kanske snö.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln