Gäddsjön och Gropomdal

Ett av mina "kommer-alltid-återvända-till-ställen" i skogen är Gäddsjön och Gropomdal strax ovanför Funnervallen endast några lappkast här hemifrån. Gäddsjön för fågellivet med framförallt svarthakedoppingarna men även för de skygga tranorna i sin naturliga häckmiljö.
Bakom sjön, eller träsket, ligger ett stycke magisk bortglömd skog. Trasslig och underbar med motstycke på få andra ställen häromkring. Givetvis är det bara en sorglig spillra i industriskogsområdet runt omkring med livlösa contortabestånd och Holmenhyggen men samtidigt och trots allt, mår jag bra efter bara en stund. Härinne småpratar träden lågmält med varandra. Mossan växer tjock och på något sätt känns det andaktsfullt och fullkomligt tidlöst. Gransångaren sjunger intensivt.
Jag kan inte låta bli att fundera över värdet av en skog. För mig sitter mycket av värdet i att den får stå kvar. Att jag har något att längta till.
Att återuppleva.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anna » I skogen:  ”Är det rövarklitt du är på Det finns en fornborg där ”

  • Kent Nyman » Kanotvagn från Biltema - Test:  ”Hej. Hade samma problem. Luften rakt igenom. Trodde att det skulle vara enklare ..”

  • Jenny » Höstens sista:  ”Kul att få ta del av dina bilder. Fina!”

  • Kjell » Kanotvagn från Biltema - Test:  ”Jo du. Sen kommentar men vi köpte två sådana till scouterna. Höll en halv hike.”

  • Torkel Ideström » Välkommen ut!:  ”Tack Stefan för att du är dom där ögonen som ser och förundras över vansinnet. F..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln