Drommen

Kärt barn har många namn. Detta härliga fjäll lystnar nu även till namnen Rommen och Rördrommen. Och ja.. nog om det..
Att fira midsommar till fjälls är en återkommande tradition i familjen och har vi inte kommit iväg förr är det vandringspremiär nu. I år har vi några grymt härliga fjälldagar i Gräftåvallen där ändå toppturen på Drommen och vandringen ner i Dromskåren blev höjdpunkten.
Det är otroligt vad mycket spring det finns i pojkarnas ben när det blir topptur och renhornsjakt. Och ett renhornsfjäll av rang var det!
Torrt och fint var det och självklart blev det Dromskåran ner. Hjalmar följde stigen lätt medans Wilmers små knän ibland skakade rejält. Det blev en del Madeiravibbar från vandringarna längs branta levador.
En stenjätte som tagen ur Hobbit mötte oss halvvägs. Maxat!
Ändå har vi aldrig varit på något så igenbommat ställe som Bydalen/Gräftåvallen en midsommar. Inte en glass gick att köpa..

Ett par fjällturer hinner vi med samt att prova fisket i Dammån vilket inte var särskilt enkelt eller roligt första gången. Vi får trots allt med oss ett par fina matharrar och vetskapen om en del ställen man inte ska prova att fiska på..
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln