Istid

Isen har äntligen lagt sig. En grå snösörja täckte sjön tills bara för några dagar sedan, men mildvädret ordnade en fin skridskois åt oss. Mest är det naturligtvis gråis men här och var är den svart och genomskinlig. Stenar under isen har tinat hål som sedan frusit ihop. I de flesta brunnar är isen minst en decimeter tjock. I några lite tunnare. Den 23e kändes isen riktigt pålitlig men efter en julafton med fem plusgrader och en del blåst höll vi oss på säkra ytor idag. Runt några större stenar är det öppet vatten och en ny råk tvärs över sjön ser rätt vansklig ut.
Ofta tänker jag att det här måste vara det naturliga tillståndet för vatten. Som fruset alltså. Det är nu den fina tiden på Dellen börjar:)!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anna » I skogen:  ”Är det rövarklitt du är på Det finns en fornborg där ”

  • Kent Nyman » Kanotvagn från Biltema - Test:  ”Hej. Hade samma problem. Luften rakt igenom. Trodde att det skulle vara enklare ..”

  • Jenny » Höstens sista:  ”Kul att få ta del av dina bilder. Fina!”

  • Kjell » Kanotvagn från Biltema - Test:  ”Jo du. Sen kommentar men vi köpte två sådana till scouterna. Höll en halv hike.”

  • Torkel Ideström » Välkommen ut!:  ”Tack Stefan för att du är dom där ögonen som ser och förundras över vansinnet. F..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln