Istid

Isen har äntligen lagt sig. En grå snösörja täckte sjön tills bara för några dagar sedan, men mildvädret ordnade en fin skridskois åt oss. Mest är det naturligtvis gråis men här och var är den svart och genomskinlig. Stenar under isen har tinat hål som sedan frusit ihop. I de flesta brunnar är isen minst en decimeter tjock. I några lite tunnare. Den 23e kändes isen riktigt pålitlig men efter en julafton med fem plusgrader och en del blåst höll vi oss på säkra ytor idag. Runt några större stenar är det öppet vatten och en ny råk tvärs över sjön ser rätt vansklig ut.
Ofta tänker jag att det här måste vara det naturliga tillståndet för vatten. Som fruset alltså. Det är nu den fina tiden på Dellen börjar:)!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln