En försmak av vinter

En oktoberhelg till fjälls i Skarvrusätern, Tänndalen. För mig är det en av årets absoluta höjdpunkter. Något år kan höstfärgerna ha sprakat men det är så här jag vill ha det. Naturen har öppnat upp. Löven från träden har blåst all världens väg och säsongens första snöflingor virvlar i vinden.
Vi får de flesta väder den här helgen. Regn, blåst, snöfall, sol och dimma. Ett riktigt guldläge för en fotograf alltså. Ljuset förändras ständigt och moln och snöbyar kommer och spricker upp. På morgonen snö som på solsidorna tinar bort i den värmande solen.
Djur och fåglar ser vi också en del. En ung kungsörn flyger förbi och en räv dyker upp vid stugan och är allt annat än skygg. Självklart är jag kluven till att man matar vilda djur men det är väldigt roligt att få se den på så nära håll.
Med turerna har vi både tur och otur. Vi får vända strax ovanför Andersborg i regn och hårda vindar i ett försök att ta oss upp mot Storskarven på fredagen. Bättre lycka har vi på söndag morgon när vi går upp på Hamrafjället. Det spricker upp just när vi kommit halvvägs upp mot toppen och det är så mäktigt. Molnen kommer och går men vi siktar ändå över fjället mot Räffsjöpasset. Dimman hänger bakom oss men vi hinner över innan det drar igen. Här är det mera snö och Wilmer hoppar glatt i fina drivor och kastar snöboll.
På lördagen får vi en fin tur i fjällbjörkskogen bara i närheten och på eftermiddagen får jag en fin skogstur ner mot Tjärnvallstjärn och den fina åsen ner mot Östersjön. Här har jag spårat lo några gånger vintertid och jag fascineras varje gång över den orörda känslan. Skrämmer upp en tjäder och bara njuter av att vara i skogen.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln