Stefan Gunnarsson.

 

Äger och driver företaget Stefan Gunnarsson Bild & Inspiration där jag förutom guidning i naturen även jobbar med text och bild, konstnärligt och som fotograf och krönikör.

Född 1970 strax utanför Göteborg med sörmländskt påbrå men ansåg mig länge vara född på fel sida polcirkeln. Numera bosatt i byn Gammelsträng två mil väster om Hudiksvall.

1989, dagen efter slutfört naturvetenskapligt gymnasium, gick flyttlasset, dvs jag, min ryggsäck och en tågbiljett, norrut mot fjällen. Det blev drygt tio år till fjälls. Tio år fyllda av roliga turer och otroliga naturupplevelser och med anställningar hos bl a Turistföreningen, Länsstyrelsen och som skoterguide i bagaget. Studerade under perioden även ekologi under ett lärorikt år i Jokkmokk, ett lappkast norr om och, då, på rätt sida polcirkeln.

Efter flytt ner till Hälsingland, långt söder om samma polcirkel, blev det främst jobb i skogen med röjsåg, motorsåg och plantrör vilket egentligen bara var ännu ett sätt att få vistas ute i naturen på, med fördelen att varje dag få dricka morgonkaffe i skogen.

Naturen är och har alltid varit min drivkraft och stora intresse och speciellt fåglar och gamla skogar ligger mig varmt om hjärtat. Favoritmånad är oktober, just när löven fallit och morgnarna är frostiga. 

Förespråkar känsla och upplevelse framför att allt för mycket snöa in på artnamn.

Mål och ambition i min verksamhet är att förmedla känslan av orörd natur och vikten av att den förblir just orörd.

Målgrupp för mina aktiviteter är ni som kanske inte vågar eller kommer er för att ta steget ut, ni som är nyfikna på naturen och vill lära er mer och ni som under lättsamma former helt enkelt vill se och uppleva något nytt.